Tel.: 696 514 002

Email: info@grillkamado.pl

Jak grillować?

Grillowanie to technika zapewniająca szybkie i smaczne posiłki. Korzystanie z wysokiej jakości węgla drzewnego zapewnia stały płomień i niezrównany z niczym smak we wszystkim co grillujesz, od hamburgerów po kolby kukurydzy.

Grillowanie zapewnia niesamowitą kolorystykę i aromat, o którym myślisz, kiedy wyobrażasz sobie soczysty stek, pieczone kotlety lub krewetki. Czas jest kluczem do opanowania techniki wysokich temperatur. Będziesz musiał dać Grillowi Kamado wystarczającą ilość czasu, aby osiągnął odpowiednią temperaturę (260-400°C) do pieczenia, więc zadbaj o to, aby rozpalić grill z dużym wyprzedzeniem. Przy działaniu grilla w tak wysokich temperaturach pieczenie nie trwa długo. Celem jest zachowanie smaku, dbając przy tym odpowiednią barwę potraw.