Jak rozpalić prawidłowo Grill Kamado
Jak rozpalić prawidłowo Grill Kamado?
Rozpalenie grilla to podstawowa czynność, jaką należy wykonać na samym początku, aby grillowanie mogło się odbyć. Zdarza się, że mimo starań mamy problem z jego rozpaleniem. Każdy z nas wyczekuje płomienia, następnie rozżarzonych węgli, aby móc rozpocząć grillowanie przygotowanych wcześniej posiłków w gronie rodziny oraz przyjaciół. Zapewne wiesz, o czym mówimy dlatego dziś przybliżamy to zagadnienie załączając poniżej film, który znajduje się na naszym kanale YouTube.
Film przedstawia łatwy i szybki sposób przygotowania Grill Kamado do pracy.
W materiale poświęciliśmy uwagę na czynności, których nie należy robić:
– nie wolno używać namoczonych spirytusem kostek jako podpałki do grilla,
– nie wolno używać benzyny do rozpalenia grilla.
Jak również czynności, które należy wykonać, aby rozpalić Grilla Kamado:
– użyć ekologicznej rozpałki bądź kawałków drewna,
– użyć węgla drzewnego . Ten proponowany pod linkiem przez nas to specjalnie wyselekcjonowany węgiel drzewny, większa granulacja – wielkość kawałków węgla do 140 mm. Zawartość czystego pierwiastka węgla powyżej 75% oraz wysoki poziom substancji lotnych pozwala na dłuższe i bardziej ekonomiczne grillowanie.
Przestrzeganie tych podstawowych czynności jest bardzo istotne dla zdrowia i życia każdego z nas.
Więcej informacji w załączonym filmie.