Żeberka low&slow na Grillu Kamado
Cześć, Dziś robimy żeberka wołowe mocno inspirowane klasyczną kuchnia teksańska. Poniżej znajdziesz listę użytych produktów, wagę, czas i temperaturę. Produkty które wykorzystałem:
- Żeberka Wołowe 3kg
- Przyprawy (papryka, czosnek, pieprz, sól, cukier, cynamon, gałka muszkatołowa, oregano, kminek
- musztarda
- pergamin
- folia aluminiowa
- tłuszcz wołowy
Czas pieczenia:
- pierwsza faza 3-4h w zależności od grubości mięsa
- druga faza 1.5-2h w zależności od grubości mięsa
temperatura:
- pierwsza faza 120-130°C
- druga faza 180-200°C
Wykorzystany sprzęt:
- System wielopoziomowego grillowania
- Pełny deflektor ciepła
- 1.5kg węgla drzewnego grillkamado.com
- termometr z sondą do mięs







