Tel.: 696 514 002

Email: info@grillkamado.pl

Jak gotować?

Soczyste i delikatne wewnątrz, ostre i aromatyczne na zewnątrz – to wynik pracy przy gotowaniu i pieczeniu na GrilluKamado. Technika ta świetnie sprawdza się przy większych porcjach mięsa, takich jak cały kurczak, schab, a także przy warzywach. Środkowy zakres temperatur (150-230°C) wykorzystuje moc wolnego, pośredniego ciepła do nadania żywności posmaku i soczystości potraw przyrządzanych w piecu opalanego drewnem, przy jednoczesnym dostarczaniu wystarczającej ilości ciepła, aby uzyskać chrupiącą skórkę i wykończenie. Chcesz poeksperymentować z solanką lub przyprawami? Pieczenie i gotowanie to świetny sposób, by je pokazać.

Grill Kamado to więcej niż zwykły grill, ponieważ może on stać się piecem na węgiel drzewny dzięki jednej prostej konfiguracji. Ceramiczne ściany zatrzymują ciepło, a okrągły kształt sprzyja doskonałej cyrkulacji powietrza, tworząc idealne warunki do pieczenia. Możesz upiec wszystko tak jak w piekarniku, od pizzy po rustykalne placki z jagodami, do świeżego, chrupiącego pieczywa.

Uwaga: aby upiec pizzę, musisz podnieść temperaturę do nieco wyższej niż typowa temperatura pieczenia (150-230°C), mianowicie do 260°C lub więcej.